Reizen met contactlenzen: zo doe je dat


07-04-2024 18:25
Vrouw op een luchthaven

Plan je een reis met contactlenzen? Wij hebben alles wat je nodig hebt. We bespreken verschillende dingen die je in gedachten moet houden als je op reis gaat met contactlenzen.

Voordat je vertrekt

Zorg ervoor dat je genoeg contactlenzen bij je hebt voor je reis. Het is beter om een paar extra paren te hebben, voor het geval je er een aantal verliest of uiteindelijk vast komt te zitten op je bestemming. Controleer dit een paar weken voordat je vertrekt, zodat je tijd hebt om meer lenzen te bestellen voor het geval je er niet genoeg voor de reis hebt.

Wanneer je vertrekt

Een goede tip is om je contactlenzen in je handbagage te pakken samen met je bril. Op die manier kun je nog steeds zien, zelfs als je je ingecheckte bagage verliest.

Contactlenzen bij de veiligheidscontrole

Sommige mensen vragen zich misschien af of ze contactlenzen mee mogen nemen door de veiligheidscontrole op de luchthaven. Het antwoord is: dat mag zeker. En hoewel er een kleine hoeveelheid vloeistof in elke lens zit, hoef je ze niet in een vloeistofzakje te stoppen. Je kunt ze gewoon in je tas laten zitten.

Droge ogen in het vliegtuig

Als je een lange vlucht maakt, is het wellicht gunstig om je contactlenzen net voordat je aan boord gaat van het vliegtuig, of tijdens de vlucht uit te doen. De reden hiervoor is dat veel mensen droge ogen ervaren tijdens vluchten. Het is iets comfortabeler met een bril. Als je liever lenzen draagt, overweeg dan om oogdruppels mee te nemen om wat extra vocht aan je ogen toe te voegen en droge ogen te voorkomen.

Kan ik contactlenzen in het buitenland kopen?

Als je op reis bent en je contactlenzen op zijn, maak je dan geen zorgen. Je kunt bijna zeker je contactlenzen in het buitenland kopen. Zoek de dichtstbijzijnde opticien op en neem je contactlensdoosje mee, zodat ze kunnen zien welk merk je gebruikt. Je zult hoogstwaarschijnlijk een nieuw paar lenzen in de juiste sterkte kunnen kopen.

Conclusie

Er is geen reden tot zorgen als het op contactlenzen en reizen aankomt. Als je de tips opvolgt die we hier hebben gegeven, kan er niets misgaan.

Referenties

  1. 10 Tips for Packing Effectively with Contacts
  2. Travelling with Contact Lenses